Programmeurs

BELEEF! THEATER voor iedereen! 2020-2021!

Programmeurs aan het woord


Lees de verhalen van programmeur Kees van Leeuwen (Theater Ins Blau), Charlotte Meeuwissen & Monique Aalbers (Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal) en klassiek programmeur Susanne Lammers (Stadsgehoorzaal). Zij vertellen welke mooie voorstellingen en concerten er in dit bijzondere najaar te beleven zijn in onze theaters en concertzalen. Wat een geluk dat je dit kunt lezen. We hebben de schrik goed te pakken, maar we zitten niet bij de pakken neer. Vandaar deze brochure, met veel voorstellingen.

De corona maatregelen leken in eerste instantie het hele seizoen te hebben weggevaagd, maar gelukkig: makers passen zich aan, data konden verschoven worden en onze medewerkers zetten alles op alles om je theaterbeleving weer net zo bijzonder te maken als andere seizoenen. Kom de schade inhalen van vorig seizoen met Het Volk, of Lucky Fonz III, maar kom vooral ook nieuw talent ontdekken bij onze Blue Mondays en bijvoorbeeld Julian Hetzel of Emma Lesuis.

Ik ben blij dat de eerste helft van dit seizoen een volwaardig programma is geworden en ik zie je graag bij onze voorstellingen.

Kees van Leeuwen
Programmeur Theater Ins Blau


Wat zijn we blij, dat we tóch heerlijke voorstellingen op onze podia kunnen brengen! We hebben met ons team een bizarre periode achter de rug, waarin de samenwerking met producenten, theatermakers en impresario’s steeds constructiever werd én ons team steeds krachtiger. Ondanks corona is de steun groot en de wil om cultuur te maken ijzersterk.


Aan ons de uitdaging om voor de genres Toneel, Dans, Jeugd & Familie, Muziek, Theatercollege en Cabaret een evenwichtige programmering te maken, van voorstellingen die doorgeschoven werden uit de lockdown tot nieuwe voorstellingen die speciaal voor anderhalve meter zijn gecreëerd. Het Nationale Theater Speelt Altijd is hier een voorbeeld van, maar ook Sanne Wallis de Vries haar voorstelling, HEEL..


We hebben soms letterlijk moeten passen en meten, om voorstellingen tóch voor elkaar te krijgen. Onze oud-collega Shirley, inmiddels begonnen aan een geweldige uitdaging bij een ander theater, had oorspronkelijk, voor corona, al een heel theaterseizoen geprogrammeerd. Alles is door corona de komende tijd anders, maar de topkwaliteit blijft. Met gelauwerde cabaretiers als Youp van ’t Hek en Freek de Jonge en aanstormend talent zoals Farbod en de cabaretiers in onze Lachstof-serie. Met Introdans en Theater Utrecht & DOX en met inspirerende makers als De Verleiders, Nasrdin Dchar en Toneelgroep Maastricht. En nog zoveel meer.

Beleef theater voor iedereen – dat is wat we met deze programmering willen bereiken!

Charlotte Meeuwissen
Producent

Monique Aalbers
Manager Programma, Marketing en Kaartverkoop       


Wat is het heerlijk, dat we jullie weer kunnen ontvangen, en dat er bijna als vanouds dit najaar de mooiste muziek klinkt in onze zalen! Tijdens de lockdown vanwege corona leek het oorverdovend stil. Maar ik sprak veel musici en we maakten samen plannen om het nieuwe seizoen zo mooi mogelijk te krijgen. Dat is gelukt!


Geraakt worden, door musici uit binnen- en buitenland, dat is wat ons bindt. Of je nu trouwe bezoeker bent, of nog nooit één stap in de Stadsgehoorzaal hebt gezet. Volg je al jaren Liza Ferschtman, Amsterdam Sinfonietta, Pieter Wispelwey, Daniel Rowland en het Brodsky Quartet of wil je een keer kennismaken met klassieke muziek, om er vervolgens volop van te genieten?

Voel je welkom! Het komend seizoen kan iedereen met ons op reis. Naar experimenten van Calefax, de Nieuwe Philharmonie en het Cello Octet Amsterdam. Reis mee met violiste Maria Milstein, die met haar muzikale familie de Amerikaanse Droom onder de loep neemt. En laat je meevoeren naar het Wenen met het Brodsky Quartet, die de Weense meesters Schubert en Zemlinsky in één adem spelen.

Welkom in de Stadsgehoorzaal, tot het volgende concert!

Susanne Lammers
Programmeur Klassiek