Programmeurs

BELEEF! THEATER voor iedereen! 2020-2021!

Programmeurs aan het woord


Lees de verhalen van programmeur Kees van Leeuwen (Theater Ins Blau), Henk Talma (Leidse Schouwburg en Stadsgehoorzaal) en klassiek programmeur Susanne Lammers (Stadsgehoorzaal). Zij vertellen over de mooie voorstellingen en concerten die in dit bijzondere seizoen te beleven zijn in onze theaters en concertzalen. De tweede helft van dit bijzondere seizoen ligt voor je. Bijzonder niet alleen door de achtbaan van de afgelopen maanden, maar juist ook door de ongelooflijke kracht, creativiteit en volhardendheid van makers én publiek. Want dat makers hun uiterste best doen om te blijven maken is al geweldig, maar dat jullie, hun publiek, zo graag willen komen om te worden ontroerd, verrast of gewoon vermaakt, dat is precies wat theater zo bijzonder maakt. Samen komen we er bovenop. We laten elkaar niet zitten. Lof aan de makers, hulde aan het publiek.

Kees van Leeuwen
Programmeur Theater Ins Blau


Of het nou om toneel, dans, muziek, theatercollege, cabaret of jeugd & familievoorstellingen gaat; zelfs op anderhalve meter gaat er niets boven de kracht van live. Er zelf bij zijn, het met eigen ogen zien en samen met anderen te beleven is een verrijkende ervaring. Leef je in en verwonder je, laat je meeslepen in de belevingswereld van iemand anders, probeer je te verplaatsen in andermans verhaal, verlies jezelf in een andere visie. Kom kijken naar oude bekenden of ontdek de nieuwe generatie vrije radicalen en onafhankelijke geesten die, haaks op alle efficiëntie die de markt de maatschappij oplegt, hun hart volgen en hun idealen nastreven: gek, eigenzinnig, brutaal en met een enorme rijkdom aan creativiteit en innovatie. 


Beleef bij ons!

Henk Talma

Programmeur Leidse Schouwburg - Stadsgehoorzaal

     


Mijn respect voor de musici was al groot, maar is inmiddels huizenhoog: wat een creativiteit en flexibiliteit!


Er staat veel moois in de planning: het Brodsky Quartet komt gewoon een weekend met de mooiste kwartetten van Schubert en Britten; Pieter Wispelwey speelt de Suites van Bach; Cappella Amsterdam zingt Pärts Kanon Pokajanen; het Nederlands Blazersensemble komt met Bart Moeyaert in De Schepping. En natuurlijk Amsterdam Sinfonietta, Calefax (in een nieuwe samenstelling), Liza Ferschtman, Concerto Köln, en al die andere helden die tegen de klippen op voor je muziek willen maken. Omdat wij als muziekliefhebbers het zo nodig hebben.


Hoor bij ons!

Susanne Lammers
Programmeur Klassiek